Je leven staat op pauze – maar voor hoe lang?

Misschien ken je het gevoel: je bent ziek, uitgeput, en het lijkt alsof je leven op pauze staat. Alsof je aan de zijlijn staat terwijl de rest doorgaat. Werken, daten, reizen, dromen najagen – het voelt allemaal alsof het even niet meer kan. Maar even is een lastig woord als je een chronische ziekte hebt. Hoe ga je hier mee om? Het is een eenzame reis, maar er is wel wat aan te doen…

Chronisch betekent voor altijd

Mensen begrijpen het vaak niet. “Wanneer voel je je weer beter?” “Heb je al een oplossing gevonden?” Maar chronisch betekent niet dat je wacht op een eindpunt. Het betekent dat dit is wat het is. Geen pauze. Geen stopknop die straks weer op play kan.

Voor de buitenwereld gaat het leven gewoon door. Vrienden krijgen promoties, trouwen, krijgen kinderen. Ondertussen probeer jij uit te vinden hoe je überhaupt je dag doorkomt zonder uitgeput in bed te belanden. En dat kan voelen alsof je vastzit.

Wat als je niet meer wacht?

Wat als je stopt met wachten op een beter moment? Wat als je niet langer je geluk uitstelt tot je “meer energie hebt” of “minder pijn” hebt? Het leven gaat al door. De vraag is: hoe wil jij erin staan?

Natuurlijk betekent dit niet dat je zomaar alles kunt doen wat je wil – je hebt een lichaam met grenzen. Maar binnen die grenzen is er nog zoveel mogelijk. Je hoeft je leven niet te laten bepalen door uitputting en pijn. Er zijn manieren om je energie beter te managen, zodat je wél iets overhoudt voor jezelf, in plaats van alleen maar te overleven.

Meer energie binnen jouw mogelijkheden

Als je het gevoel hebt dat je vastzit, dat je altijd moe bent en dat er geen ruimte is voor jou, weet dan dat er wél manieren zijn om dit anders aan te pakken. In mijn vermoeidheidscursus help ik je om inzicht te krijgen in je energieniveau, je grenzen en hoe je kunt bouwen aan een leven dat past bij jou door middel van mijn Vrij Van Vermoeidheid Methode. Niet op pauze, maar op een manier die haalbaar is.

Wil je ontdekken hoe je meer energie overhoudt voor jezelf? Bekijk hier de cursus.

Vorige
Vorige

5 energielekken bij endometriose die niemand je vertelt

Volgende
Volgende

De meest irritante klachten bij endometriose (en wat je eraan kunt doen)